20080429

Triatló Elx: desqualificat i ..... readmès al final

8h 48min 36s

parcials segons el meu Polar

natació: 1h05min22s (clavo les dos voltes)
T1: 4min45s
bici: 4h32min43s
T2: ¿?¿? (inclòssa al parcial de la bici o la 1a volta a peu)
a peu: 3h05min45s
Parcials voltes
40:38 (5:25) (surto massa fort ..l'emprenyada encara dura)
51:58 (6:46) (devallada física amb molèsties estòmacals)
45:24 (6:03) (em refaig)
47:10 (6:17) (aguantan al tran-tran)
posició: 224 de 265 finishers i 27 que no finalitzen

Elx, una excel·lent organització amb cura absoluta de tots els detalls per els triatletes

MOLTES GRÀCIES GENT del ETC, voluntaris, col·laboradors, patrocinadors, etc....


Dissabte, recollim la furgoneta EPIDOR, carreguem la trasteria i baixem cap a Elx en:

  • Toni Arco (159 - 7:58:11, company de club amb els deures fets per l'ironcat),
  • Victor Hugo Ramos (CTG - 162 - 8:01:46),
  • Dani Canadell (CTS - 261 - 9:43:17, que acaba "con un par", tot i estar amb vòmits a la volta 2 de 4 de la cursa a peu),

Fem una parada a Amposta per recollir en Joan Marc, l'acompanyant de luxe que ens farà recolzament tècnic i assistència durant aquest cap de setmana, a més de xofer en gran part del kilometratje... gràcies Joan Marc. Esmorzem allà i fem cap a Elx.

Passem per l'hotel, descarreguem part dels material, i allà ens trobem amb l'Alex Ribes (retirat), el Daniel Leiva (debutant 8:51:25) i la Núria Padrisa (2a - 7:18:39)

Passem per la UHM a recollir els dorsals, els obsequis i les instruccions.

Desprès cap a la T2 a deixar les bambes, i mirem els estands de material, on un s'aguanta les ganes de comprar material, i admirem les "cabres" de Cervelo i Argon.. vaja "pepinos".... però com un no té cames per fer córrer aquests bitxos com es mereixen, continuaré fidel a la meva Specialized Allez 2003 que funciona molt bé, i ara, amb permís de les lumbars, amb l'acople profile T2+ vaig millor i més estona acoplat. Per allà ens trobem amb en Marc Rius (CTG - 24 - 6:51:42) i en Robert Mayoral (30 - CN Reus Ploms 6:53:47 els canvis de planificació introduïts li comencen a donar bons fruits), Laura, Núria , Aitor Ruíz de Zarate, etc....

I per acabar el "tour", anem a Los Arenales del Sol, a la T1, ens trobem amb en Felipe Gutierrez que ens deixa aparcar al "mig del dijous",... muntem rodes, inflem, posem dorsals, provem les bicis, i cap a boxes... haig de canviar el dorsal de la bici de costat.. "manda güebs".

Desprès anem a reconèixer el circuit de bici amb la Vito, i ens espantem en el tros dels repetxons per l'estat de l'asfalt, l'estretó de la carretera i la presencia de nombroses casetes que ens fan témer patir algun sobresalt per la sortida d'algun cotxe, a més de que hi han baixades tècniques. Sopem a Elx, la pasta de rigor i cap a dormir.

A les 4:30h sona el " _ _ _ _ " despertador..... dutxa, esmorzar i cap a la sortida......

Passem el control d'entrada, DNI, casc, marcatge de tot el ramat de triatletes, recollir xip i cap a preparar-nos i posar-se el neopré. ( el de devant quan el deixen passar ... és quadra, el Robert i jo ens mirem amb cara de no entendre res ....)

Desprès cap a la càmera de sortides, i com que va amb retràs, em dona temps a posar-me bé el neoprè, cosa que permetrà que nedi sense la sensació que tinc quelcom penjat als hombros i que habitualment fa que sorti molt carregat d'aquesta zona. Mentrès esperem en la nostra fila, la petem amb el Toni, Victor i Marc .. el Dani té problemes amb la roda davantera i si estava barallant a boxes.

Natació: 4.000m en una mar amb molt bones condicions i molt ben marcada, amb veler inclòs al mig del circuit com a referència d'ajuda per orientar-se. Hem situo una mica cap a l'esquerra de la sortida, per passar la boia més per l'exterior i intentar evitar els cops. Durant els 1ers 1000m rebo algun copet però a partir d'aquí ja començo a nedar força còmode. En la penúltima boia de la 1a volta, trec el cap per orientar-me i sento un avís perquè tots els que porto al davant se'n van directes cap a la platja enlloc d'anar a cercar la darrera boia ... jua, jua.. que bé .. per una vegada vaig bé!!! .. 1a volta en 32 i pico. El casquet és petit (o el cap és gros?) i un cop, a cada volta, m'haig d'aturar per por a perdre'l, ja que no tinc clar si això pot supossar una desqualificació...... 2a volta la torno a clavar amb molt bones sensacions. Surto el 86 !!!!

T1: llarga ....neoprè, casquet i ulleres fora i a dins de la bossa corresponent, i a posar-se mitjons, sabatilles de ciclisme, ulleres, culotte sense tirants, glopada d'Isostar, dorsal i a rodar....

Bici, 120 km fortets per "un ciclistede ritme verano azul" com jo, amb una mica de tot. tram d'enllaç per desprès completar gairebé 3 voltes d'uns 37 km amb un tram d'enllaç inicial i un de final cap a Elx... i amb un tram d'uns 14 km sinuós amb repetxons dedicats a anteriors guanyadors del Tri d'Elx... i a mi a la 1a volta se'm va entravessar el de l'Eneko.. un 10% potser.. a les 2 següents vegades al tran-tran.... Procuro anar bevent i menjant, i a partir del km 40 començo a patir de les lumbars.
Avituallaments molt ben muntats, amb espai entre les 4 estacions (barretes mule bar, bidó carbohidrats, aigua i plàtan) de cadascún d'ells per poder agafar i dessar les coses sense tenir que ser un aútentic equilibrista, vaja que per un "patosillo" com jo hi havia prou distancia entre estacions.
Al km 55, aprofitant la meva parada técnica a pixar just abans del repetxo Eneko, seria l´única del dia, el Toni i el Victor aprofiten per passar-me al devant... és que ja no hi ha educació !!!!
Cap al km 82 em passa el Dani precedit del cotxe que obre cursa (que tal Dani això d'anar "1er"?) i el cap de cursa al avançar-me, que fins i tot m'anima, al·lucino !!!
En Dani ha d'inflar la roda al començar la bici i a mitja prova per no haber pogut arreglar la punxada que portava.
I al finalitzar la 3a volta, comença el xou, km 109 aprox.. un parell de jutges la caguent i comencen a desqualificar a tots per no passar els temps de tall... un petit lapsus de 1h ... tots els triatletes els hi anem donant, a contracor, el dorsal i el xip... optó per no enfrontar-mi i me'n vaig cap a la T2.....

grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Desapareix el dolor a les lumbars que tenia des de el km 40 i a tot el que dono, cap a meta emprenyat com una moto.... 1a rotonda i haig d'afluixar perquè l'urbano no esta per la feina, però a la resta perfecte.... arribo a la T2.

T2: allà els jutges ja sabien de que anava el tema, vaja la cagada, ... apunten el dorsal i em diuen que continui i que agafi les gomes corresponent a cada volta superada... culotte i casc fora,.. i dins gorra, 4 powergels i gorra.


Cursa a peu: 30km per el canal de la muerte.. surto fort, veig en Joan Marc i li dono la cinta del dorsal (ja que sense dorsal com que no cla portar-la, no?), però al km 2, la calor i la visió del canal recomanen paciència. La cursa comença a la part de dalt del parc i desprès de donar una petita volta, és baixa per la "Cuesta de los Patos" per anar a cercar el lateral superior d'un canal de formigó amb una mica d'aïgua al centre per un altre mini canal, de claveguera o poc depurada, per l'olor que feia en alguns trams ... i amb un "tostao que queia"... i el pitjor és el tram de 3,5 km amb aire d'esquena ... per tant patint la calor del tot... i desfent al final els aprox. 400m de la "Cuesta de los patos" però ja no venia d'aqui i almenys en aquest tros hi teniem ombra ....
Volta 2, atrapo al Dani que esta amb l'estomac ben regirat i fem junts uns 2 km caminant, ja que jo també tinc problemes estomacals, però més suaus, el Dani s'atura per els cordons i jo vaig tirant, i passat l'avituallament torno a trotar. A partir d'aqui si prenc quelcom a l'avituallament el paso caminant, .. tiro a base de coca-cola i una mica d'aigua.. en algun no m'aturo al no agafar res (3 avituallaments per cada volta de 7,5 km) i no em prenc cap dels 4 powergels programats per por a carregar-me la panxa.
Ens creuem amb el Victor i el Toni, i ens anem donant ànims des de un costat del canal a l'altre ... en Victor ha de córrer amb les plantilles a la mà perquè li fregaven i li hagués sortit alguna bullofa, i en Toni no córre gens cómode per què no s'ha alimentat bé a la bici i acaba amb unes bones bullofes.
Els darrers 5 km els faig en companyia d'en Josu (un vasc que viu a Madrid, i arran d'esatr 2 anys estudiant a Bcn, enten el català i fins i tot hem parla en català.. que n'aprengin!!!), i l'anem fent petar mentrés anem avançant altres "cadavers andantes".... fins a creuar la línia d'arribada.

Fotos gentilessa d'en Joan Marc

i qui esta més sonat l'home-girasol que va estar més de 4h prenen el sol al mig del canal, pal plantat amb només un banyador col·locat a l'estil d'un tanga i panxa molt treballada a base de birres, o els més de 300 triatletes donant voltes per allà?

Enllaços:

Notícia a la web de la FETRI

Informació de la prova

Classificació oficial masculina


I resumint, ja tinc el mono marcat/tatuat per tota la temporada amb una vermello d'autèntic giri!!!!

Eps, felicitar el que hagi arribat fins al final d'aquest post !!!!

7 comentaris:

Gabriel ha dit...

Bona crònica i millor resultat de tota la furgo!!!! M´ha fet enveja veient les fotos, segur que veu passar un cap de setmana de luxe.
Salut

Anònim ha dit...

Enhorabona Jordi, ni les lesions poden amb tu !

David

FRANK JIMENEZ ha dit...

enhorabona Jordi, jo només de pensar en les distàncies estic cansat.
Ens veiem

SANTI PONS ha dit...

ets un Crack, ara a cremar l'ampolla!!!!!!!!!!!

Kevin "lotioplanxa" ha dit...

Felicitacions rebudes, he arribat al final. Crònica molt currada i detallada, no et deixes res.

Encantat de compartir viatge i moments de cursa amb tu.

La resposat a "sona el _ _ _ _ despertador" és P-U-T-O ? :)))

Unknown ha dit...

Felicitats... a mi em treuen el dorsal i simplement de la ràbia els engego a... aiiiiii
Molt ben fet!!!

Jordi ha dit...

Gràcies a tots!!!

Gabri: molt bon cap de setmana.. i tu posat les piles que en 4 dies estaras volant per les muntanyes del Berguedà.

David: corren al tran-tran, i no a sac com a les mitjes.. és més díficil fer-se mal.... a més l'avantatge del triatló és que a la cursa a peu arribes amb un bon escalfament previ ;-)

Frank: segur que amb el que entrenes podríes fer-ho i millor !!!

Santi: cremar l'Ampolla no que l'Ironcat espero que duri molts anys ;-). A veure si el cap de setmana sortim en bici¿?

Kevin: et dic el mateix.. i aveure quan repetim .. i potser el somni "bus gamilliguero" algun dia cau.

Marc: jo vaig mantenir la calma externa, ja que no m'estaba jugant-me res, a part del "meu honor" i obtenir la condició de finisher .. però la processó anaba per dins.