20090322

Setmana 1: 16 a 22 març. Treient el cap


4h50min - 0 + 78 + 18 + 1km patins en línea

Dmg 22: Transició. Primer faig la ruta en bici d'ahir, però en l'altre sentit, i m'han sortit uns 39km a 23,6 km/h en 1h39min . I desprès cursa a peu uns 45min per fer uns 8,2 km per la ruta Berga- Avia - Fibresa, ruta mixte amb trams de terra i asfalt, i els seus petits desnivells que els meus quàdriceps han "patit".

Ds: Bici de carretera per el Berguedà amb en David Butxaca. Ruta circular: Berga - Espunyola - Casserres - Puig-reig - Gironella - Cal Rosal - Berga. Ens han sortit uns 39,5km a 23,5 km/h en 1h40min.
Per la tarda ens posem amb els peques una estona els patins en línia, 3er cop, per anar progressant i en el meu cas provar amb el fre canviat de patí..i semblà que si apreto més la bota les sensacions de laxitud del turmell dret disminueixen.

Dv: 0

Dj 19 març: Cursa a peu, uns 47min per fer 10 km per a Ctra Aïgues amb el Marcel Zamora (veure post anterior per més informació).

Dl a dmc: 0 de 0

No va començar bé la setmana, però acaba de fàbula, i es que no hi ha res com entrenar amb bones companyies i amb sol!!!

20090319

Entrenament amb el Marcel Zamora gràcies a Recuperat-ion



Avui s'ha produit la trobada mab el Marcel Zamora i els altres afortunats del sorteig de Recuperat-ion, en Paco i en Mia.

Sessió suau per el Marcel, no l'hem volgut apretar ;-)

Bé, 10km a la Ctra de les Aïgues una mica per sota de 5min/km (per mi de sobres), per ser el 3er entrenament serio des de la Mitja de Terrassa, si conto la marató i una sortida de 45' "a trote cotxinero" ;-)

Hem aprofitat per conèixer curiositats, plans de futurs, fixos de sortida.... i el seu calendari d'aquest any: amb 3 IM's el mudial en distància DO i potser un 4art IM si mentalment encara es troba en força desprès del Challenge de Calella:

*** Juny: un challenge a França amb el McCormack (1/2 IM)
*** Desprès el IM Niça ( a per la 4a victoria)
*** Embrunman a l 'agost... aper la victoria.
*** Challenge de Calella a l'Octubre (aqui coincidirem ;-) )
*** Mundial Doble Olimpic a Perth - Australia.
*** i si li queden forçes és quedarà allà per còrrer el IM d'Australia.

Ja estic cansat de només pensar-hi.

Ah! té web amb bloc per si voleu xafardejar: http://www.marcelzamora.com/blog.html i de fet la manté al dia ja ha penjat una foto dels tres afortunats que hem pogut escapar-nos a la Ctra de les Aïgues, i que com veieu ja li he "agafat".

Gràcies Marcel per l'agradable estona pasada i per la foto. (ah! i per còrrer tant a poc a poc per el teu nivell)



Eps, i per arrodonir la jornada petem la xerrada amb entrinandu del club dels "rocola" que estaba per allà rodant amb la "rocola" i desprès amb el Jag75 que se n'anava a rodar una estona a peu.

Tarda perfecte, Ctra Aigües, bona companyia i retrobar amics!! petites coses com aquestes són les que fan la felicitat!!!!!

20090316

¡LLEGO LA CRISIS!:



¡LLEGO LA CRISIS!
UNA VISION SOCIOECONOMICA Y FINANCIERA DE LA CRISIS 2008-2012
de POAL MARCET, JOSE
EDICIONES GRANICA, S.A.

L'autor descriu les causes de l'actual crísis que ens envolta i que han portat a l'esgotament de l'actual sistema econòmic-financer.


Un exemple que surt al llibre, i molt clar... això d'injectar calers als bancs sense canviar res, es com intentar omplir una jerra d'aigua amb un forat a la part inferior,... o sigui que si no canvien les formes de fer ls coses és com si no tapessim el forat.

Vaja resumint, "que esto esta fatal", i la bola de neu esta rodolant pendent avall i sense data ni hora d'aribada a la Vall.

No se cap on anem, però si no canvien les estructures i les formes d'actuar, quan tenim un mon finit, amb uns recursos limitats, no en sortirem del pou.

Setmana 0: 1800m + 0 km + 8 km + patins uns 5km



Diumenge:
Cursa a peu: uns 8km en 45 min per can Dragó, fent un parell de voltes al tram de terra + estiraments.
Patins en línia: anem al Bessos a probar-ho per 2on cop tota la família hdfcat's, amb els Brillante's. Riures amb "zapateaos" inclosos, i a proposta d'en Brillante, tornem ell i jo patinant fins a casa, i jo no se frenar!!!.
La tornada explicada a base de caigudes i altres "entrebancs de l'urbe dedicats al patinador novell":
- 1er pas de vianants: cataclac,
- 1a i única baixada "heavy" per sota via del tren" enganxat a la pared com una "babossa". Per sort no bé ningú i al tram final em puc deixar anar, en paln descens "kamikaze", esperant poder mantenir l'equilibri i que la pujada em freni ... supera't ;-)
- 2on pas de vianans "patapum", (a la petita baixada tiro el tronc endarrera)
- al pujar la rampeta de torn, 3er patapam, (un altre cop no mantinc la posició correcte),
- un tram per carril bici direcció Forum força tranquil, fins que refiat decideixo frenar contra en brillante, i surto dispara endarrera, anaba més ràpid del que jo creia,
- al davant del Forum hi ha una colla aprenent a saltar un esglaó, decideixó deixar-ho per un altre dia ;-) ,
- un semafor de vianants es possa vermell i jo tot justa acabo d'entrar... collons quina tensió però en surto viu sense caure,
- un carril bici salvat, "que collons" és pitjor que anar per la vorera, granulat, irregular i amb forats,
- ara un zapateao per salvar les vies del tranvia,
- ara vaig massa ràpid i semàfor vermell giró cap a la dreta, un banc... m'agafo i giro en rodó caient amb els cames per sota.... no m'e l'he menjat de miracle.....,
- un altre cop massa ràpid i al girar, un nen en bici per el carril bici... buffff no se com, entre que ell frena i jo que acabo de girar, no passa res.....
- en brillante, m'explica la cunya, i entre això i que vigilo de reduir una mica la velocitat, o anem millorant,
- a Meridiana/Glòries ja estic fos, i diria que amb un parell de caigudes més aconsegueixó arribar a casa.

En total, unes 7 caigudes per el cap baix, de tota mena com heu pogut llegir.. però el preocupant és que tinc un problema amb el patí/peu esquerra, flexa massa cap a dintre, no m'agafa prou bé la part del turmell i això sumant a un turmell molt laxe per les rebrincades de turmell de l'època del bàsquet, fa que no recolzi bé les rodes al terra, (la planta del peu no es recolza tota en la planta del patí, sino part en el lateral del patí) fent que sigui inestable lliscar sobre el peu esquerra, o aconsegueixo fer algun invent o no podré patinar amb aquests patins... semblà que darrerament tinc "la negra" amb l'equipament dels peus.

Dissabte: res de res... bé deixar frens bici a punt, per fí.

Divendres: natació, 1.800m


El mòdel de patí que portem la meva dona i jo, uns Fila Thetis Pro.

20090313

Setmana 0: poso el comptador 2009 a 0



Bé, passada la marató, toca .....

  • compatibilitzar família, feina i esport,
  • trencar al rutina del no entrenament,
  • asseure’s aquest cap de setmana i planificar els entrenaments amb el que he après de les anteriors etapes (Joan, Roman, etc...) i els llibres que corren per casa,
  • lluitar contra les travetes del dia a dia (trobar excuses és el més fàcil ;-) )
  • trobar l'equilibri entre la planificació i la que el meu cos pot assimilar,
  • ser constant amb els exercicis de propiecepció,
  • ser constant amb els estiraments,
  • ser constant amb els abdominals,
  • aprendre una mica de mecànica de la bici,
  • aprendre a anar en patins en línia (nous reptes a l’horitzó en aquest nou món, per mi recent aterrat, que estic descobrint),
  • ser constant a la piscina,

Bé, ara a resoldre l’equació, tot gaudint del camí que és el que té més durada, ja que la fita sempre és molt efímera.

Avui retorn a la piscina, per fer 1.800 m amb feines: 6x100 crol + 100 peus+100 tècnica + 100 pull + 50 peus + 100 pull + 100 tècnica + 3 x (3x50) + 200 suaus.
Sèries de 100 per dir quelcom, quin mal de braços i sense avançar, es 12 de 50 que feien els companys master s'han quedat en 3 blocs de 3 a ritme patètic perque m'estaba ofegant, però si en dos messos he passat com a molt 7 cops per la piscina, no es pot demanar més.


La propera setmana entrenament amb el Marcel Zamora


A l'expo de la MARATÓ DE BCN vaig passar per el stand de la gent de "RECUPERA-TION", vaig omplir una bvutlleta per entrar al sorteig de material i entrenamsnt amb el Marcel Zamora, i va i em toca, juntament amb 5 persones més... i jo en baixa forma i amb la bici frenada i acumulant pols des de Roth....... uffffff!!!!! això és sort o mala sort? sort, home sort, encara que el fetge segur que el treure, però suposso que podrem riure i gaudir d'unes horetes amb en Marcel, i aprendre alguna cosa, si es que no perdem roda als 100 metres.

I si voleu veure la nova web del Marcel, amb bloc inclòs, feu clic aquí.


Les imatges adjuntes són la publicitat dels productes "Recupera-tion" amb l'imatge del Marcel.

20090312

RodaMots. Cada dia un mot



Voleu ampliar, perfeccionar o refrescar el vostre català?

Ara amb RodaMots podeu rebre cada dia (de dilluns a divendres), per correu electrònic, un breu missatge amb una paraula o una expressió de la nostra llengua, amb el seu significat i un exemple d’ús.

Per subscriure-us-hi, feu clic aquí.

Font: RodaMots

20090311

..per fí he tornat a passar per el banc de sang


Feia més d'un any que no passaba a donar sang (20071125), entre cercar forats a la temporada, que si dentista, que si.... doncs per fí, ahir nit, vaig trobar un forat, i en 30 minuts feina feta, una bosseta de 450ml plena i cap a casa..... ara a esperar que els receptors no notin que la sang bé d'un recient maratonia a Barcelona.

Vaja que us animo a tots a fer aquest petit gest que pot ajudar a superar malalties i salvar vides. I si voleu informació us podeu passar per la web del banc de sang per consultar horaris i condicionants, seus on és pot donar, etc.....

20090309

evolució reptes temporada 2009 ....



Un cop superat el primer repte de l'any, per els pels i desprès d'adaptar l'objectiu d'un somni de 3h a acabar-la sense entrenament per haver estat lesionat, amb un temps final de 4:08:33.

Ara que fem? Bé, un s'ha d'adaptar a les circumstàncies, crisis + molèsties físiques, i per tant, renuncio a l'objectiu d'anar per 3er any consecutiu a l'Ironcat:



...i més ho sentiré per el fet de no gaudir d'un cap de setmana en una zona ideal per un triatló de llarga distància i de la companyia de bons amics com el Joan Marc, que aquest any si arribarà a Ítaca, com a primer pas per el repte que té per endavant com a futur pare de familia nombrosa.

I bé, ens centrarem en preparar el 1/2 de Calella, ara sense entrenador ja que he renunciat a la programació i consells d'en Joan Freixa , per el moment, fins que l'actual aturada econòmica remeti i recuperem una tranquil·litat o estabilitat que ara per ara no tenim.



..i tot això sense deixar de fer curses de la lligueta championchip.cat, per anar sumant punts deins de la lligueta boliblocaire

Venc bambes SAUCONY PROGRID RIDE white/red (11,5 US)

Venc bambes amb molt poc us (40km com a molt estirarebé noves) unes Saucony PROGRID RIDE white/red del 11,5 US que em van costar 110,61€ per 60€. Les vaig comprar al desembre. Us adjunto un parell de fotos,






Enllaç amb informació d'aquest mòdel: saucony PROGRID RIDE

El motiu de la venda és que no em van bé... complexió delicada que té un ;-)

Interessats deixeu un comentari amb e-mail i em possaré en contacte amb vosaltres

Fotos marató BCN


Cap de setmana de relax familiar, amb escapada a la neu per fer un bon ninot de neu i trineus, dins d'una gran calçotada familiar.

I aqui teniu unes quantes fotos de la marató d'enguany amb el "mendalerenda", on per la cara ja es pot deduir com va arribar......











20090303

Resultats oficials marató BCN i anàlisis


Dada curiosa, desprès de prendre el powergel fem els millors parcials, a excepció en el 35 que ja no em trec la pajara del damunt.

I a la web es poden veure els videos de diferents punts de pas, on podeu fer pràctiques de "cercar a Wally" però en versió "hdfcat":

El mur: km35

Meta

20090302

QUIET de Màrius Serra

Volia recuperarl'hàbit de comentar les darreres lectures, i vet aqui una lectura que em va sorprende i de forma molt agradable ...



Lectura molt recomenable, fàcil i que és pot fer de forma discontinua, ja que són petites històris de diferents vivencies del protagonista del llibre, en Lluís, un "alienígena des de les cinc setmanes de vida", tal com el descriu el seu pare. A Eurodisney el van tractar com a un VIP i ha viatjat a Hawaii, el Canadà, Itàlia i Finlàndia amb la seva família. Tots l'anomenen Llullu. És un nen inexpressiu, que no aguanta el cap ni fixa la mirada ni pot moure's, ni riu ni parla. I és que el Llullu pateix una greu encefalopatia que la medicina no sap diagnosticar i que li provoca crisis epilèptiques. En llenguatge planer, té paràlisi cerebral.

El seu pare és Màrius Serra (Barcelona, 1963), que fa 20 anys que publica llibres (el 2006 va guanyar el Ramon Llull amb la novel.la Farsa) i desprèn energia, positivisme, bon rotllo i bon humor. Les mateixes sensacions que transmet el llibre que acaba de publicar, Quiet (Empúries / Anagrama), la "novel.la de sense ficció", com ell la qualifica, en què, com a escriptor, assumeix el repte "ineludible" d'escriure sobre els primers set anys de la vida del Llullu. Tot i que ja al llibre De com s'escriu una novel.la (2004) "la situació tan intensa amb el meu fill ja treia el cap", admet Serra

En Màrius aconsegueix fugir del victimisme, i amb dosis d'ironia i humor però també amb molt sentiment contingut, intenta que sigui el lector qui reflexioni sobre l'univers dels nens de l'"ètnia llullu".

I al final del llibre podeu gaudir d'un muntatge fotogràfic que permet veure el Llullu còrrent.

Ressenya extreta de http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=560835&idseccio_PK=1013

..a falta de fotos a la marató...unes de noves de les 6h

cercant alguna foto de la marató, he tingut l'agradable sorpresa de trobar aquestes fotos de les 6h de corredors.cat, que són de la 2a part de la cursa, passades les 3h, quan ja giraben al reves de les agulles del rellotge:





Font: http://picasaweb.google.com/KALIMERO1960/24HoresMaratoTv32

20090301

Marató bcn 2009 .... al sac i ben lligada ...uffff!!!!

A costat, hores d'entrenamnet no, més aviat cap ni una, però suar la cansalada en cursa si.





A les 6h, sona el dorsal, amunt que toca esmorzar... arroç bullit (la nit anterior anava "suelto" i la tonà d'arross amb llet que tenia preparat s'haurà d'esperar la vespre) i un iogurt. Ah! i un café per despertar-me, no fos cas que em passes com a Roth, que m'adormia sobre de la bici, i un Fortasec per evitar corredisses complicades de solucionar en curses urbanes.

A quarts de vuit deixo la bossa la guardarropia en mans del company Oscar, que amb m,és seny que jo ha decidit col·laborar amb l'organització i renunciar a sortir. per allà arriba en Ferran (ha assolit per 2on any un sub 3h, felicitats entrinandu!! segueixes volant!!! ).

I desprès gfaig cpa al punt de trobada, on trobo al Jose Maria que em comunica que l'Andreu no prendra sortida la no haber superat la lumblagia, coses de l'edat i voler arrossegar un trineu més hores del que pertoca,.. i per fí, veig al presi del CTCB, en Jordi Espanyol (farem gairebé tota la cursa junts) amb el Guillermo que en s animarà en varis punts i farà de llebre a partir del km 30.

Cap a la sortida, al calaix de 3h30... allà deixo una dessuadora amb 20 anys d'història.. (1 segon de silenci per respecte).. i quan acaba de sonar la música de BCN92, sortim... això ja no té aturador.

El cel esta nuvol, i durant la 1a part de la cursa ens acompanya una lleugera "xirimiri".
El ritme el aenm mantenint entre 5:30 i 5:35 bastant consatnt i gaudint del bon ambient.

Cap el km 7 adelantem a la ALEXANDRA PANAYOTOU que venia des de Palafugell en el seu particular repte, que li ha portat a fer 220km, essent la propina final la marató que ha fet en, més ni menys, que 4h27min

Ens anem troban al Guillermo en diferents punts, a les respectives families a Passeig de Gràcia, Rogent i Glòries.

Els km passen i les lesions sembla que aguanten, una estona mab molèsties al tendó rotulia del genoll esquerra, però semblà que passen.

Els km van passant, amb un parell de més lents per temes fisiologics.

El Pep ens passa al lateral de la Gran Via, direcció Rbla Prim, que estaba acompanyant a un amic seu, aqui li faig afluixar al Jordi que es tornaba a animar amb la riuada de gent i el bon ritme del Pep.

Diag. Mar ja s'em comença a fer pesat, els quadriceps ja van ben torrats, per sort els powergels els assimiló bé, i mantinc la dosificació prevista 15, 25 i 35.

El lateral del cinturó del litoral es fa llarg i aqui tenim l'ajuda del Guillermo que ens va estirant, aqui tinc una revifada que fa que acceleri un aprell de cops però el seny o el subconscient en fan afluixar.

Km 34,5, ambulancies al mig de la carretera, estan fent massatge cardiac a algún corredor/a, el silenci s'apodera de la corrua de gent. Desprès he llegit que era un noi irlandes de 27 anys que ha patit una aturada repentina i no han pogut fer res els serveis d'emergencia, # descansi en Pau #.

Lateral Ciutadella, cap a Arc de Triomf, pajara de cal ample, avituallament més enllà del 35... li dic al Guillermo (bé per senyes que no estaba ni per tirar coets ni un miser pet) que tirin.. entro a l'avituallamnet caminant, .. powergel, aigua, powerade, platan... i segueixo caminant fins a sota de l'arc de triomf. Vin ga Jordi "arranca", i ho faig a trote cotxinero... arribant a Urquinaona, torno a caminar una mica, la pajara no acaba de marxar... Pl. Catalunya i ve baixada.. aconsegueixo còrrer fins al C/Sant Ferran on torno a caminar "el port de primera" que hi ha per entrar a la Pl. Sant Jaume ;-) i desprès agafo per fí el "trote cotxinero" i a ritme de 6:30.... aconsegueixo arribar a meta!!!!!!!

Repte assolit sense entrenar i amb el risc de lesionar-me semblà que superat, des de el 15 febrer que vaig còrrer la 1/2 terrassa tocat, només havia fet dos sortides de 30' de cursa apeu, alguna sessió molt suau de natacio, i n parell d'esquiades de nòrdis tranquiles, vaja res de res!!!

Gràcies Jordi E. per la companyia que ens hem fet i felicitats per haver assolit un sub 4h, amb unes 3h58!!!!


(el dorsal a l fusta de planxar... com estic jo a hores d'ara)

Nota.- en Gami ha fet 5h53min a la Vassalopet per ser el 2100 de la general i 1er espanyol.