20090301

Marató bcn 2009 .... al sac i ben lligada ...uffff!!!!

A costat, hores d'entrenamnet no, més aviat cap ni una, però suar la cansalada en cursa si.





A les 6h, sona el dorsal, amunt que toca esmorzar... arroç bullit (la nit anterior anava "suelto" i la tonà d'arross amb llet que tenia preparat s'haurà d'esperar la vespre) i un iogurt. Ah! i un café per despertar-me, no fos cas que em passes com a Roth, que m'adormia sobre de la bici, i un Fortasec per evitar corredisses complicades de solucionar en curses urbanes.

A quarts de vuit deixo la bossa la guardarropia en mans del company Oscar, que amb m,és seny que jo ha decidit col·laborar amb l'organització i renunciar a sortir. per allà arriba en Ferran (ha assolit per 2on any un sub 3h, felicitats entrinandu!! segueixes volant!!! ).

I desprès gfaig cpa al punt de trobada, on trobo al Jose Maria que em comunica que l'Andreu no prendra sortida la no haber superat la lumblagia, coses de l'edat i voler arrossegar un trineu més hores del que pertoca,.. i per fí, veig al presi del CTCB, en Jordi Espanyol (farem gairebé tota la cursa junts) amb el Guillermo que en s animarà en varis punts i farà de llebre a partir del km 30.

Cap a la sortida, al calaix de 3h30... allà deixo una dessuadora amb 20 anys d'història.. (1 segon de silenci per respecte).. i quan acaba de sonar la música de BCN92, sortim... això ja no té aturador.

El cel esta nuvol, i durant la 1a part de la cursa ens acompanya una lleugera "xirimiri".
El ritme el aenm mantenint entre 5:30 i 5:35 bastant consatnt i gaudint del bon ambient.

Cap el km 7 adelantem a la ALEXANDRA PANAYOTOU que venia des de Palafugell en el seu particular repte, que li ha portat a fer 220km, essent la propina final la marató que ha fet en, més ni menys, que 4h27min

Ens anem troban al Guillermo en diferents punts, a les respectives families a Passeig de Gràcia, Rogent i Glòries.

Els km passen i les lesions sembla que aguanten, una estona mab molèsties al tendó rotulia del genoll esquerra, però semblà que passen.

Els km van passant, amb un parell de més lents per temes fisiologics.

El Pep ens passa al lateral de la Gran Via, direcció Rbla Prim, que estaba acompanyant a un amic seu, aqui li faig afluixar al Jordi que es tornaba a animar amb la riuada de gent i el bon ritme del Pep.

Diag. Mar ja s'em comença a fer pesat, els quadriceps ja van ben torrats, per sort els powergels els assimiló bé, i mantinc la dosificació prevista 15, 25 i 35.

El lateral del cinturó del litoral es fa llarg i aqui tenim l'ajuda del Guillermo que ens va estirant, aqui tinc una revifada que fa que acceleri un aprell de cops però el seny o el subconscient en fan afluixar.

Km 34,5, ambulancies al mig de la carretera, estan fent massatge cardiac a algún corredor/a, el silenci s'apodera de la corrua de gent. Desprès he llegit que era un noi irlandes de 27 anys que ha patit una aturada repentina i no han pogut fer res els serveis d'emergencia, # descansi en Pau #.

Lateral Ciutadella, cap a Arc de Triomf, pajara de cal ample, avituallament més enllà del 35... li dic al Guillermo (bé per senyes que no estaba ni per tirar coets ni un miser pet) que tirin.. entro a l'avituallamnet caminant, .. powergel, aigua, powerade, platan... i segueixo caminant fins a sota de l'arc de triomf. Vin ga Jordi "arranca", i ho faig a trote cotxinero... arribant a Urquinaona, torno a caminar una mica, la pajara no acaba de marxar... Pl. Catalunya i ve baixada.. aconsegueixo còrrer fins al C/Sant Ferran on torno a caminar "el port de primera" que hi ha per entrar a la Pl. Sant Jaume ;-) i desprès agafo per fí el "trote cotxinero" i a ritme de 6:30.... aconsegueixo arribar a meta!!!!!!!

Repte assolit sense entrenar i amb el risc de lesionar-me semblà que superat, des de el 15 febrer que vaig còrrer la 1/2 terrassa tocat, només havia fet dos sortides de 30' de cursa apeu, alguna sessió molt suau de natacio, i n parell d'esquiades de nòrdis tranquiles, vaja res de res!!!

Gràcies Jordi E. per la companyia que ens hem fet i felicitats per haver assolit un sub 4h, amb unes 3h58!!!!


(el dorsal a l fusta de planxar... com estic jo a hores d'ara)

Nota.- en Gami ha fet 5h53min a la Vassalopet per ser el 2100 de la general i 1er espanyol.

5 comentaris:

robert mayoral ha dit...

un altre al sac, els fondistes no tenim remei...sumem maratons com aquell que roda 30 minutillus..jejeje
llàstima no haver coincidit!

Jordi ha dit...

Doncs si, llastima perqué m'hagués agradat veure't amb la motxila.

Felicitats per el resultat Robert!!

I jo tinc clar que una marató sense un bon escalfament previ, és molt dura ;-)

(escalfament = 3,8 + 180, clar)

FRANK JIMENEZ ha dit...

ostres , doncs es veritat, ja fás les maratons sense entrenar ???
Ets un matxaca, espero que et milloris si et queda alguna molestia de la lesió.
PD aquí em sembla que tots estem plantxats, je je je

Jordi ha dit...

si, però per darrer cop sense entrenar, que un es fa gran, com no es cansa de repetir-me ma mare ;-)

Matxaca no se, sonat ho estic un tros ;-)

Fins la propera, nois.

Jordi Español ha dit...

Ep company!!

Novament gracies per la companyia i pel control tant correcte dels ritmes i de les meus "impetus" que m'agessin portat a una segura "petada".
Llàstima no haver acabat junts, però realment ja te mérit arribar amb l'entrenament que portaves!

Jordi E.