20090206

Manifestació a Berga contra la directiva de foc de la Unió Europea

Manifestació a Berga contra la directiva de foc de la Unió Europea
Manifestació el proper dissabte 7 de febrer a Berga contra la directiva europea que regula l'ús de material pirotècnic.


La normativa europea amenaça les tradicions populars dels Països Catalans

La directiva 2007/23/CE pretén regular de forma taxativa, correfocs, revetlles de St. Joan, falles, castells de foc, etc.. i en el cas de les colles de diables la normativa marca que les colles infantils no seran legals ja que l'edat mínima serà de 16 anys i a les colles grans volen que la distancia entre els Diables i el públic sigui de 9 metres per la carretilla i 15 pel sortidor, cosa que elimina de fet qualsevol correfoc o acte als carrers. Suposa una greu amenaça per a totes les colles de Foc, Diables, Bestiari, Trabucaires i la prohibició de tirar petards per Falles, St. Joan o l'Albà entre altres manifestacions populars, i un atac frontal a les tradicions populrs del nostre país.

La Patum va ser declarada per l'UNESCO, "Patrimoni de la Humanitat Oral i Immaterial". Com podem ser un bé per tota la humanitat amb extremitats de la festa amputades?


Dissabte 7 de febrer a Berga:

16:30h. Recepció de colles.

18h. Passeig Indústria. Reunió caps de colla i caps de Tabalers.

18:30h. Passeig Industria fins la Plaça Viladonal. Inici d’una cercavila amb les besties i grups participant, plantada de besties. Cada colla junta amb els seus tabals.

19h. Entrada a la Plaça de Sant Pere, col·locació dels tabals.

19:15h. Encesa d’un element de bestiari infantil. Encesa d’un grup de diables infantil. Encesa d’un element de bestiari. Encesa d’un ball de diables.Tot seguit, Parlament i lectura del manifest del món del foc, a càrrec de membres de la companyia comediants. Final de l’acte amb un salt de plens Infantil.

Sobre aquest tema a la xarxa podeu trobar més notícies.